En dag...

Nu är det bara en dag kvar till julafton!
Fast jag har ju redan haft en julafton den 20onde, men det är ju alltid trevligt med en riktig också ;)

Idag har jag pysslat hur mycket som helst, jag får passa på när det är lov.
I morgon och på söndag är jag ledig men jag lovar att de nya inköpta smyckena kommer upp på bloggen under måndagen. Titta gärna in!

Jag fick förresten ett julkort med beställningen från Kina. Så gulligt! :)

Smygtitt!Här kommer en smygtitt på mina senaste inköpta smycken!
Jag kan avslöja att smyckena kommer upp på bloggen för försäljning under jullovet, mest troligt under mellandagarna. :)

Så håll koll! ;)

Julafton

Ikväll var första julaftonen för mig.
Mina smycken hade nämligen kommit, vilket betyder en hel del öppnande av packet!

Kul att jag får ha två julaftonskvällar :) Dock innebar denna en hel del arbete eftersom jag genast började fotografera, sätta priser och packa upp smyckena. Jag ser fram emot när de kommer upp på bloggen.Back to school

Jag har varit ute på praktik i hela 5 veckor och nu är jag tråkigt nog tillbaka på skolan igen. Nu kommer jag ha tillfälle att arbeta med praktikuppgifter, men eftersom jag redan är klar med de flesta får jag jobba med projektarbete/UF istället.

Det känns jättebra, då har jag ännu mer skoltid på mig att pyssla och sådant. Även om det kommer att bli en hel del på jullovet också! :)

Nu är jag tillbaka till UF arbete på skoltid, känns härligt och kommer förhoppningsvis få mycket mer gjort än de senaste 5 veckorna!En bild på mina tidigare skapelser, nu är dock det mesta sålt. Men mer kommer det senare!

Julklappsbekymmer?

Just nu har jag nästan slut på smycken. Det som finns på hemsidan finns kvar men endast ett fåtal.

Har du julklappsproblem och inte hunnit köpa alla klappar än?
Då kan du köpa av mig!

Skynda dig innan smycket du vill köpa tar slut! Jag kommer inte att köpa in några fler av samma modell.

Smycken från Bling UF är en bra julklapp, så passa på! ;)Redan i Sverige!

Kommer ni ihåg att jag beställde nya smycken förra veckan?
Jag beställde ändå från Kina...

...Imorse anlände de till Sverige! :)
Om jag har tur får jag smyckena i morgon.

Hoppas, hoppas, hoppas ;)

PyssligFör ett tag sedan kände jag mig lite pysslig och gjorde några nya smycken :)

Jag får se om jag börjar sälja alla eller om jag väljer ut mina favoriter.

Om att driva ett UF

Att driva ett UF-företag innebär mycket arbete, att man får nya kontakter, att man lär sig väldigt mycket och dessutom så är det väldigt roligt.

Den som driver ett UF måste först och främst gå igenom en hel del pappersarbete, som att skriva en affärsplan, registrera företaget, sälja riskkapital och mycket mer. Det är inte förrän man skickat in affärsplanen som företaget är redo att gå in i nästa steg, att påbörja marknadsföring och försäljning.

 

Det är på detta steg jag befinner mig just nu. Marknadsföring och försäljning. Detta är enligt mig det roligaste med att ha ett UF, det är då man får chansen att börja tjäna pengar och visa upp sitt företag. Att skapa en marknad.

 

Hittills har det gått väldigt bra för Bling UF, jag har fått sälja en hel del smycken och dessutom har jag lärt mig jättemycket om hur det faktiskt är att ha ett företag. Jag känner att jag ständigt utvecklas som person då jag måste våga och chansa eftersom att jag vill lyckas.

 

Att starta ett UF har hjälp mig att våga och tro på mig och min idé!

Det kan vara läskigt, men det är väldigt lärorikt och verkligen jätteroligt. Jag rekommenderar verkligen att starta ett UF under kursen projektarbete för jag har inte ångrat mig en enda sekund, trots allt arbete.


Smyckesbeställning

Jag beställde just smycken för 3000kr!

Helt sjukt, men ändå jätteroligt att Bling UF har råd att investera i så mycket smycken.
Nu kommer jag ha mycket att sälja framöver så spara era pengar ;)

Smyckena kommer jag att få om ungefär en vecka, men jag har inte tänkt att lägga ut några förrän efter nyår. Så stay tuned!


Här får ni en liten smycktitt på några av smyckena jag beställt :)

FörvaringDet blev inte så mycket shopping för smyckestillverkningen i Sundsvall. Köpte endast denna förvaringslåda som jag sorterade kedjor, berlocker och andra smyckesdelar i.

Jag tycker att det blev jättebra! Vad tycker ni? :)

Birsta shopping

Idag är jag i Birsta tillsammans med min farmor och faster, det är verkligen jättemysigt! Ska passa på att springa in på panduro och köpa lite material till Bling UF, annars lär det bli en hel del shopping till mig själv ;)

Affärsplansarbetet är slutfört

Förra helgen skickade jag in min affärsplan. För er som inte vet vad en affärsplan är så är det en beskrivning/planering över hur företaget kommer att styras och varför man startar företaget. Där står även vad som kommer att hända varje månad och hur mycket pengar man beräknar att tjäna.

Eftersom jag är UF-företagare behöver inte lika många delar tas med i affärsplanen som om jag vore en riktig företagare, men det är ändå en hel del som ska skrivas.

Jag kan även avslöja att jag anmält mig till en tävling ”bästa affärsplan” som UF-företagare kan vara med i och vinna pris. Så nu håller vi tummarna för att jag kammar hem priset. ;)

 

En bild från när jag ägnade flera timmar till att skriva på affärsplanen. Så här såg det ut.